Suomen Pankki järjestää yhteistyössä Italian keskuspankin (Banca d'Italia) kanssa kansainvälisen korkeantason konferenssin "Challenges of the Global Crisis to Macroeconomic Theory and International Finance". Tämä Pentti Kourin tieteellisen uran kunniaksi järjestettävä konferenssi pidetään Helsingissä 11.6.2010.

Pentti Kouri toimi apulaisprofessorina tai professorina vuosina 1975–1988 Stanfordin, Yalen, New Yorkin ja Helsingin yliopistoissa. Pentti Kourin tutkimukset keskittyivät erityisesti kansainvälisen makrotalouden ja rahoituksen kysymyksiin ja hän ehti tehdä keskeisiä kontribuutioita taloustieteeseen.

Konferenssissa käsitellään kolmea taloustieteelle merkittävää erityisaluetta: ”Macroeconomics and the great recession”, “Exchange rates and global adjustments” ja “Financial stability and growth”. Konferenssin lopuksi on paneelikeskustelu aiheesta “Current policy challenges”.

Konferenssiin osallistuu huipputason akateemikkoja ja keskuspankkiireja alustajina, kommentoijina ja panelisteina. Konferenssia isännöivät Italian keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi ja Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen.

Taloustieteen nobelistien prof. Edmund S. Phelpsin (Columbia University) ja prof. Robert Mundellin (Columbia University) lisäksi konferenssiin osallistuvat mm.

– Prof. Olivier Blanchard, pääekonomisti, IMF
– Tri José De Gregorio, pääjohtaja, Central Bank of Chile
– Prof. Jorge Braga de Macedo, Nova University, Lissabon
– Prof. Ricardo Caballero, MIT
– Prof. Giancarlo Corsetti, European University Institute
– Prof. Barry Eichengreen, UC Berkeley
– Prof. James K. Galbraith, University of Texas at Austin
– Prof. Francesco Giavazzi, Bocconi University, Milano
– Prof. Bengt Holmström, MIT
– Prof. Seppo Honkapohja, johtokunnan jäsen, Suomen Pankki
– Prof. Philip Lane, Trinity College
– Prof. Assar Lindbeck, Stockholms universitet
– Tri Guillermo Ortiz, ent. pääjohtaja, Bank of Mexico
– Tri Ignazio Visco, varapääjohtaja, Banca d’Italia.

Tilaisuus on kutsuvieraille.
Lisätietoja: osastopäällikkö Antti Suvanto, puh. 010 831 2503.